У Львові відбувся IІ Всеукраїнський Форум сталого розвитку громад «Людський потенціал: люди, що змінюють світ»

10 березня, у конференц- залі  готелю «Львів»  пройшов II Всеукраїнський форум сталого розвитку громад  «Людський потенціал: люди, що змінюють світ». Близько сотні учасників, серед яких представники територіальних громад та громадські лідери з усієї України (зі Львова та області, представники з Харкова, Кривого  Рогу, Сум, Дніпропетровська, Тернополя, Луганська тощо) зустрілись, щоб обговорити питання, які допоможуть здійснювати поступальний рух до якісних змін в  громадах. 

Цього року акцент форуму на людському потенціалі, адже саме  активні громадяни  втілюють зміни, а від – так лише із збільшенням їх потенціалу та  можливостей розвитку, ми можемо розраховувати на значимі та сталі результати розвитку  держави.

 «Сьогодні для нас найважливішим завданням форуму було дати розуміння, що нам (жителям громад та тим, хто допомагає їм рухатися вперед) дозволить наростити темп розвитку. Сподіваюсь, що більшість присутніх учасників форуму отримали відповіді на це та інші свої запитання. Ми радіємо, що сьогодні на форумі зібралось багато однодумців -  управлінців громад, котрі готові розділяти ідею змін "знизу-вгору" та  зацікавлені у створенні стратегій розвитку громади та навчанні управлінських команд з різних куточків України. Ми працюємо з громадами вже кілька років і часто впираємось в брак компетенцїй, знань, в ефективний менеджмент. » - зазначає організатор Форуму Руслана Римарська.

Перша частина  програми Форуму – виступи громадських діячів, управлінців, активістів, панельні дискусії на теми: «Сила освіти для розвитку людського потенціалу», «Країна можливостей для людського потенціалу. Погляд у майбутнє».

Серед запрошених гостей: Євген Глібовицький  - член Наглядової Ради Національної суспільної телерадіокомпанії Україна, учасник Несторівської експертної групи, Марія Горностай - радник Адміністрації Президента України, спеціалізується на питаннях електронного управління в держструктурах,  Павло Шеремета - український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), президент Київської школи економіки, Наталя Бордун- керівниця Інституту лідерства та управління УКУ., Олег Яськів - директор Центру Шептицького УКУ, доктор технічних наук, голова правління ГО "Європейський діалог".

«На мою думку, першочергове завдання, яке стоїть перед нами – як зробити так, щоб ті, що мають бажання втілювати зміни, мали можливості для цього. Це завдання не кількісного, а якісного прядку», - зазначив Євген Глібовицький - учасник панельної дискусії на тему: «Країна можливостей для людського потенціалу. Погляд в майбутнє»

«Наш час важкий, але не безнадійний. Цю слабку ситуацію, в якій ми перебуваємо, ми повинні розглянути, як шанс запропонувати нову динаміку розвитку. Комплекси, які є в нас не дозволяли нам будувати країну, так як ми цього хотіли. Натомість, молодь до 35 років, не має таких комплексів і  може втілити те, що не вдається нам. Потрібно бути оптимістами і впертими в досягненні цілей», -  зазначив  Олег Яськів.

Друга частина програми  Форуму  - обмін досвідом в інтерактивному форматі щодо практичних дій розвитку громад, та практики формування стратегії громад.

Приємним завершення  Форуму став виступ театру «Domus». Дякуємо також партнерам «Твоє Місто» за можливість прямої трансляції.

Організатори Форуму: Громадська організація «Реформи разом» у партнерстві з Асоціацією об’єднаних територіальних громад України, Львівською обласною державною адміністрацією, за підтримки Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м.Львові.

Партнери Форуму: SKL International, ГО «Центр «Жіночі перспективи», Міжнародний фонд «Відродження», ГО «ICA-Ukraine», агенція «Гал-Інфо», портал «Твоє Місто»

15.03.2017 - 11:25 | Переглядів: 9607

Приєднані зображення:

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024