Відбувся семінар з планування та розвитку об’єднаних територіальних громад

В Сєвєродонецьку в рамках проекту Європейського Союзу та ГО Інститут Громадянського Суспільства «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні» за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбувся семінар «Інструменти для розумного планування та розвитку об’єднаних територіальних громад».

У роботі семінару взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко, представники організаторів заходу, керівники структурних підрозділів ОДА, міські голови та голови райрад.

Звертаючись до присутніх, Роман Власенко наголосив: «Створення об’єднаних територіальних громад – це цивілізований та сучасний шлях подальшого розвитку місцевого самоврядування в нашій країні. На успішному прикладі роботи Новопсковської, Білокуракинської та Чмирівської об’єднаних територіальних громад, де вирішуються нагальні проблеми місцевих жителів, мають бути сформовані інші громади області».

На розгляд учасників семінару були винесені актуальні питання життєдіяльності об’єднаних територіальних громад в країні: фінанси і бюджет, внутрішні та зовнішні ресурси для розвитку громади,  локальна ідентичність, як умова розвитку, тощо. 

Присутні ознайомилися з презентацією «Просторове планування для громад: схеми планування, зонування, інфраструктурні системи».   

Також учасники семінару долучилися до обговорення теми «Налагодження системи цивільного захисту та реагування на надзвичайні ситуації на рівні об’єднаної територіальної громади». 

Область:

Луганська область

Джерело:

Сайт Луганської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...