Головне завдання медичної реформи - надати людям якісну та своєчасну послугу. Юлія Світлична

6 березня глава ХОДА взяла участь у семінарі «Реформування первинної медицини - перші кроки нових територіальних громад».

Вітаючи учасників заходу, Юлія Світлична підкреслила, що медична реформа є однією з найвагоміших для держави.

«Це одна з найбільш обговорюваних у суспільстві реформ. Участь у сьогоднішній дискусії експертів, представників Міністерства охорони здоров’я, Євросоюзу дасть можливість знайти відповіді на найбільш актуальні питання, - зазначила керівник області. - Реформування проводиться для того, щоб люди отримували якісну медичну допомогу, і отримували її вчасно. Основне завдання влади, яке поставлено Президентом України Петром Порошенком, - наступальне поліпшення якості послуг. Найважливіше - щоб зміни помічали та підтримували люди. Це сенс будь-якої реформи».

Юлія Світлична також підкреслила важливість того, що реформування первинної ланки надасть додаткові повноваження в галузі медицини об’єднаним громадам, дозволить їм самостійно визначати потреби та регулювати кількість та якість послуг.

Керівник області зупинилася на пілотному проекті з реформування первинної ланки медицини, який реалізується в Чугуєві за підтримки міжнародних партнерів, зокрема, Генерального консульства Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро).

«Мені приємно, що сьогодні ми можемо запроваджувати реформи, залучаючи до реалізації проектів технічну допомогу міжнародних партнерів, представників ЄС, - сказала Юлія Світлична. - Харківщина відкрита для реформ та нових підходів. Саме тому ми можемо залучати інвестиції, розвиватися та відновлювати потенціал у різних сферах».

Лідер Харківської експертної групи з підтримки медичної реформи Тетяна Гавриш, у свою чергу, відзначила важливість підтримки реформ з боку місцевої влади.

«Ми вдячні голові ХОДА Юлії Світличній за особисту підтримку реформи, зокрема, за те, що вона тримає у фокусі пілотний проект з реформування первинної ланки в Чугуєві. Це дуже важливо, адже без політичної волі проведення реформ неможливе», - наголосила Тетяна Гавриш.

У семінарі, який проходитиме у Харкові 6-7 березня, беруть участь експерти медичної реформи, представники Міністерства охорони здоров’я, органів місцевої влади та самоврядування, а також представники медичної галузі 30 новостворених громад з 18 регіонів країни.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...