Вже 21 область прийняла рішення про створення Агенції регіонального розвитку, - В’ячеслав Негода (+інфографіка)

В 21 області вже прийнято розпорядження ОДА чи рішення облради про створення агенції регіонального розвитку, яка має допомагати місцевій владі втілювати регіональні стратегії. У 10 областях такі агенції вже навіть зареєстровані, а от у трьох областях з цим досі зволікають.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода.

«Основна мета створення агенції регіонального розвитку - посилення інституційної спроможності областей до розвитку, підвищення інвестиційної привабливості регіонів. Агенція – це осередок співпраці між державним, приватним та громадським секторами. Вона працює як офіс з надання консультацій та практичної допомоги щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку. На місцях усе більше усвідомлюють, яку важливу роль відведено таким агенціям і яке потужне сприяння регіонам вони можуть надавати», – сказав В’ячеслав Негода.

Агенції регіонального розвитку вже зареєстровані в 10 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій. 

Прийнято розпорядження ОДА чи рішення облради про створення агенції ще в 11 областях: Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Чернігівській. 

Поки не визначилися зі створенням агенцій у Миколаївській, Тернопільській, Харківській областях.

Мінрегіоном за сприяння Українського інституту міжнародної політики створено коротку презентацію про суть, цілі, завдання, функції, джерела фінансування, споживачів послуг Агенцій регіонального розвитку в Україні та світі.

Нагадаємо, урядовим документом, який визначає організаційно-правовий статус агенції, її основні права та функції, органи управління та джерела фінансування, є Постанова Кабінету Міністрів України № 258 «Про затвердження Типового положення про агенцію регіонального розвитку».

Загалом діяльність Агенцій регіонального розвитку регламентується в Україні Законом «Про засади державної регіональної політики»

 

03.03.2017 - 19:08 | Переглядів: 9060
Вже 21 область прийняла рішення про створення Агенції регіонального розвитку, - В’ячеслав Негода (+інфографіка)

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...