Сергій Кузьменко: Основні принципи утворення госпітальних округів – зберегти усі лікарняні заклади та створити якісні умови лікарям і пацієнтам

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів нараду з питання утворення на території Кіровоградщини госпітальних округів. У засіданні взяв участь народний депутат України Костянтин Яриніч, керівники територій та головні лікарі закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги.

На початку наради Сергій Кузьменко наголосив:

– Питання, яке ми сьогодні обговорюємо – надзвичайно важливе, оскільки стосується здоров'я людей. В Україні тривають реформи і галузь охорони здоров'я не може залишатися у тому форматі, у якому вона була створена багато десятиліть тому. Маємо знайти відповіді на питання, якою має бути сучасна охорона здоров'я.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про формування на території держави госпітальних округів. Сергій Кузьменко зауважив, що при формуванні відповідних пропозицій від області для подання на розгляд Уряду, надзвичайно важливо враховувати думки і фахівців галузі охорони здоров'я області, і очільників районів, і керівників органів місцевого самоврядування.

– У результаті цієї реформи ми повинні забезпечити головне: жоден медичний заклад в області не повинен бути закритий, кожен лікар в області має максимально реалізувати себе і мати максимально якісні умови для надання медичних послуг. Це принципові умови, – наголосив очільник області.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що під час проведення реформи з утворення госпітальних округів потрібно враховувати і географічну специфіку Кіровоградщини – значну протяжність із заходу на схід майже у 340 кілометрів, що тісно пов’язане з часом надання пацієнту невідкладної медичної допомоги. Зважаючи на це, на Кіровоградщині необхідно створити кілька потужних медичних закладів з надання пацієнтам інтенсивної допомоги, зокрема, у західних районах, які значно віддалені від обласного центру.

Сергій Кузьменко також наголосив, що за умови невідкладного впровадження реформи, є добра нагода отримати додаткове фінансування для галузі охорони здоров'я області з Державного бюджету. Ці кошти можна використати на створення сучасних умов у медичних закладах та придбання необхідного обладнання.

– Головне – сформувати на Кіровоградщині таку систему охорони здоров'я, яка буде відповідати вимогам часу і тим критеріям, які є в усьому світі, – підсумував очільник області.

Область:

Кіровоградська область

Джерело:

Сайт Кіровоградської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...