Громадам Полтавщини пропонують нові напрями партнерства

Громадам Полтавщини запропонували допомогу у створенні нових проектів для розвитку територій. Фахівці Фонду Східної Європи представили керівникам органів влади нові можливості для партнерської співпраці.

Фонд Східної Європи  має досвід співпраці із кількома громадами Полтавщини. В області працює шість Центрів дозвілля для літніх людей, які спільно створювали фахівці фонду і органи місцевого самоврядування, залучивши кошти спонсорів.

Віктор Лях, президент Фонду Східної Європи: Для нас цікавий соціальний розвиток. Це робота з молоддю, з вразливою молоддю. Теж одна наша тема. Тут ми беремо і сучасні модернові такі напрями. Це медіа грамотність та робота з молоддю щодо їхнього соціального розвитку.

Сервіс електронних петицій на сайті Полтавської обласної ради також з’явився у співпраці із фахівцями фонду. Віктор Лях радить усім органам самоврядування запроваджувати цей механізм, бо таким чином можна побачити реальні потреби своєї громади. Створена для цього і платформа «Відкрите місто». На ній про нагальну проблему може заявити кожен громадянин. За дослідженням 10% з них вирішують без залучення коштів. Уже кілька років така платформа працює на сайті Миргородської міськради.

Сергій Соломаха, Миргородський міський голова: Єсть ота людина, яка відповідає за цю ділянку роботи. Це в нього займає десь в день годину максимум. Але його задача вичислити, що там пишуть. Відкомунікувати, надіслати у ті служби, які комунальні у першу чергу.

Зараз активність громадян на платформі знизилася, але туди продовжують дописувати. Втілювати спільні ідеї з фондом на Полтавщині почали кілька років тому.

Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради: Головне, щоб оця історія нам ще раз підтвердила, що в наших руках взагалі ота систематологія, якою повинні рухатися на зустріч новим модерновим ідеям. Це ми робимо протягом 15-го, 16-го і починаємо 17-й рік.

Цікаві напрями співпраці для Полтавщини – енергоефективність й економічний розвиток малого та середнього бізнесу. На зустріч із фахівцями фонду запросили керівників районів, міст та об’єднаних територіальних громад.

 

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Лтава»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...