Великогаївська громада хоче створити ДЮСШ з футболу

Великогаївська об’єднана територіальна громада, на чолі якої є Олег Кохман, спільно з депутатом обласної ради Юрієм Березовським ініціюють повернення навчально-спортивної бази, яка розташована у В. Гаях і довгі роки використовувалась футбольною командою «Нива» з Тернополя, у власність громади.

Футбольна «Нива» ще з радянських часів використовувала базу, але документів на неї не мала жодних. Згодом сільська рада виготовила документацію на приміщення і мала намір там облаштувати дитячий садок. Між двома суб’єктами час від часу виникали конфлікти. В ситуацію втрутилась обласна рада, яка зробила хід конем: вишукала гроші на добудову дитсадка, натомість домоглася передачі собі на баланс приміщення спортивної бази. Чим вбила одразу двох зайців, адже на будівлю ще й претендувала одна з комерційних структур, що була власником ФК «Нива» (Тернопіль).

Кілька років приміщення пустувало. Згодом тодішній голова обласної ради Олексій Кайда виступив з ініціативою створення там навчального закладу, а саме – спортивного інтернату, якого на Тернопільщині немає. «Дітям доводиться щодня добиратися по 40-60 км на тренування, а це не сприяє ні росту спортивного запалу в юних спортсменів, ні загалом бажанню займатися спортом. Тому обласна рада вивчає можливість створення спортивного навчального закладу у Великих Гаях. Уже досягнуто домовленості з великогаївським сільським головою про дозволи на тренування вихованців інтернату на сільському стадіоні та полі для міні-футболу, а також навчання дітей у місцевій школі», – наголосив на одній з нарад Олексій Кайда.

– Великогаївська громада свого часу передала обласній раді приміщення спортивної бази. Нині з боку громади є ініціатива повернути її назад. Сьогодні до складу об’єднаної громади входять 13 сіл, у яких є багато дітей. Щоб забрати їх з вулиці та від комп’ютерів, планується там відкрити дитячу спортивну школу з футболу. На жаль, поки не знаходимо порозуміння з частиною депутатського корпусу обласної ради, який не хоче її віддати, а виступає з ініціативою продажу незалежно  від того, хто і як цю будівлю буде використовувати, – зазначив депутат обласної ради Юрій Березовський.

Приміщення, яке роками простоювало, нині не придатне для проживання спортсменів і з кожним роком втрачає свою цінність. За словами Юрія Романовича, він переконуватиме колег-депутатів не продавати будівлю, при цьому обіцяє, якщо її повернуть громаді, фінансово долучитися до відновлення спортивної бази.  

Область:

Тернопільська область

Громади:

Великогаївська сільська об’єднана територіальна громада Великогаївська територіальна громада

Джерело:

«Газета №1»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...