Міська влада Сум контролюватиме будівництво на своїй території

Міська влада Сум контролюватиме будівництво на території своєї громади. Нові містобудівні повноваження вона отримала в ході реалізації реформи децентралізації сфери держархбудконтролю. 8 листопада акт приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Сум Олександр Лисенко.

При виконкомі міської ради Сум створено орган держархбудконтролю, який отримав повноваження реєстрації дозвільних документів, перевірок будівництв, виявлення порушень, зупинки будівельних робіт та накладення штрафних санкцій на порушників.

Тепер місцева влада контролює увесь містобудівний цикл: від виділення землі до введення об’єкта до експлуатації. Це дозволить більш ефективно та результативно боротися з незаконними будівництвами та залучати інвестиції в будівельну галузь.

«Суми стали 44-тою громадою в Україні, яка отримала додаткові містобудівні повноваження, — наголосив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. – Ці функції дадуть місту ще більше можливостей для розвитку, а також для боротьби з незаконними будівництвами. З іншого боку адміністративні послуги будуть наближені до людей, а їх якість зросте».

За словами міського голови Сум Олександра Лисенка, отримання додаткових повноважень посилить відповідальність місцевої влади перед громадою. «Переконаний, що реформа системи держархбудконтролю матиме позитивний ефект, адже громада дійсно чекає змін у містобудівній сфері. І тепер ми отримуємо відповідальність за розвиток міста та врегулювання проблемних будівництв», – відзначив він.

З усіх питань, що стосуються будівництва мешканці Сум тепер можуть звернутися до новоутвореного органу держархбудконтролю за адресою:  м. Суми, вул. Воскресенська, 8-А.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали вже 12 обласних міст:  Київ, Одеса, Дніпро, Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь.

Теги:

ДІАМ

Область:

Сумська область

Джерело:

Прес-служба ДАБІ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...