Варковицька громада Дубенського району хоче об’єднатися у повному складі

У Варковицькій громаді люди знову почали обговорювати створення ОТГ спільно із фахівцями з питань децентралізації. До складу Варковицької об’єднаної громади згідно перспективного плану має увійти три сільські ради – Варковицька, Озерянська та Сатиївська.

У такому складі об’єднана громада нараховуватиме близько 7 тисяч населення. З такими показниками – фахівці називають громаду спроможною. До того ж консультант з бюджетних питань  проекту Пульс АМУ «Децентралізаційний марафон»  Людмила Кушнер проаналізувала фінансові можливості потенційної громади. Так, на території громади є чимало підприємств, які сприятимуть її розвитку.  Село Варковичі має пристойну інфраструктуру, розташоване обабіч міжнародної траси Київ-Чоп. Ці складові також впливають на майбутнє об’єднаних громад. 

Свого часу Варковицька громада однією з перших прийняла рішення про створення громади. Однак, після обрання нових депутатів восени 2015 року, процес створення громади пригальмував. Причиною цього було те, що люди Сатиївської сільради занепокоїлися укрупненням. Адже на її території  є садочки, школи,  ФАПи та лікарські амбулаторії. Тож люди побоюються, що усі заклади не закрили.

Один з аргументів - віддаленість до центру громади. До Варковичів із Сатиєва 15 км, тоді як до села  Дядьковичі  (Рівненський район)  лише 3 км. Тож люди вирішили призупинити своє рішення про об’єднання, почекати, подивитися, як живуть інші об’єднані громади. До кого приєднатися – пообіцяли подумати вже у наступному році.

Консультант з правових питань Василь Курилас такими діями стурбований. Адже процес створення ОТГ може затягнутися на невизначений термін. Тож потерпатимуть усі три сільські ради. Каже, можливо доведеться внести зміни до перспективного плану, і створити громаду з двох сільських рад.

Область:

Рівненська область

Джерело:

Сайт Рівненської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...