«Стратегічне планування у громаді», «Фінанси та бюджет об’єднаної громади», - нові посібники Інституту громадянського суспільства

ГО «Інститут громадянського суспільства» підготував два нові посібники для працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та активістів об’єднаних громад.

У посібнику «Стратегічне планування у громаді» у досить простому вигляді показано, чому виникає потреба у стратегічному плануванні, на чому слід базувати таке планування, як це відбувається в європейських країнах і як правильно зробити планування в об’єднаній територіальній громаді на основі українського законодавства та практичного досвіду, який уже є в Україні.

У виданні використано практичні матеріали, які підготовлені під час супроводження процесу стратегічного планування в окремих об’єднаних територіальних громадах в рамках проекту Інституту громадянського суспільства «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області» за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO), Офісу Ради Європи, Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», фонду «Відродження» та проекту ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні».

Посібник «Фінанси та бюджет об’єднаної громади» буде надзвичайно корисним в сучасних умовах органам місцевого самоврядування новостворених об’єднаних громад. «Зараз громадам як ніколи важливо знати і розуміти природу місцевих фінансів, розбиратися в механізмі їх функціонування, уміти аналізувати ті процеси і явища, що пов’язані з формуванням, розподілом і використанням грошових фондів, бачити ті форми, методи і засоби, за допомогою яких можна найбільш повно використовувати місцеві фінанси як один з інструментів ефективного впливу на всі процеси соціально-економічного розвитку своєї громади», - йдеться у анотації до видання.

Посібники розроблено за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» в рамках впровадження проекту «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області».

Обидва посібники є ТУТ

20.10.2016 - 18:12 | Переглядів: 9815
«Стратегічне планування у громаді», «Фінанси та бюджет об’єднаної громади», - нові посібники Інституту громадянського суспільства

Теги:

Інститут громадянського суспільства

Джерело:

Інститут громадянського суспільства

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...