Це символ децентралізації - Президент на відкритті нового дитячого садку "Дивосвіт" на Дніпропетровщині (+фото, відео)

У рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті нової будівлі дошкільного навчального закладу "Дивосвіт", що у селі Слобожанське Дніпровського району.

«Це не просто дитячий садок, це символ децентралізації», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що цей дошкільний навчальний заклад був побудований без жодної копійки коштів державного бюджету, а лише коштами Слобожанської селищної об’єднаної територіальної громади та Дніпропетровського обласного бюджету, що стало можливим внаслідок децентралізації.

«Ми прийняли рішення, завдячуючи яким міські бюджети зросли в рази. Будуються шкоди, дороги і громади не питають дозволу у Києва, а самі заробляють ці гроші. І є власними господарями на власній землі», - наголосив Петро Порошенко.

Він зазначив, що саме реформа децентралізації дозволяє місцевим громадам самостійно приймати рішення щодо спрямування коштів місцевих бюджетів.

Президент особливо підкреслив, що децентралізація забезпечує право розпоряджатися грошима, в тому числі і визначати об’єкти, які будуть будуватися. «Я тішуся з того, що люди виявилися мудрішими за тих, хто вважав, що їм надавати ці права не можна», - зазначив Петро Порошенко. Він також наголосив, що міська влада разом з правами отримала й відповідальність.

Президент повідомив, що за останні два роки розмір фінансування на будівництво доріг в області виріс в десять разів, а обсяг фінансування будівництва доріг у місті Дніпро складає 650 млн грн. Глава держави підкреслив, що раніше діяла корупційна система, яка не дозволяла розвиватися місцевим громадам, а зараз функціонує система ProZorro, яка дозволяє прозоро витрачати кошти на суспільно важливі проекти. «Що таке ProZorro – це там, де не крадуть», - наголосив Петро Порошенко та закликав громадян бути активними і долучатися до процесу реформ.

Глава держави також наголосив, що завдяки єдності українців руйнуються плани агресора підірвати зсередини та розхитати Україну: «Ми будемо будувати дитячі садки, школи, дороги, лікарні, армію. Ми будемо будувати Україну, як сильну європейську державу».

«Саме з дитячого садка закладається патріотизм, любов до Батьківщини», - зазначив Президент. За його словами, наразі мережа дитячих садків складає майже 15 тисяч, якими користується більше 1,3 млн дітей. Ще рекордна кількість дошкільних закладів будується.

Петро Порошенко ще раз нагадав про переваги децентралізації, якими скористалася і громада Слобожанщини - збільшення бюджетних надходжень та можливості брати владу у власні руки і самим визначати шлях розвитку свого регіону.

«Хочу побажати нам, щоб все, про що ми мріяли - ми зробили для дітей. І хай щастить вам, любі діти, і хай Господь береже вас від тих випробувань, які випали на долю нашого покоління – покоління ваших дідів та батьків. Ви заслужили жити в справжній, славній, вільній, незалежній і найкращій в світі державі – Україні», - сказав Глава держави.

ДНЗ "Дивосвіт" запроектовано з урахуванням сучасних будівельних, протипожежних та санітарних  норм та вимог та створення сучасного, комфортного середовища для перебування та виховання дітей дошкільного віку. Завдяки наявності розширеного переліку спеціалізованих кабінетів та приміщень, виховання у садочку передбачає підвищений рівень дошкільного навчання. Новий садок вирішить проблему з нестачею місць в існуючих дошкільних закладах селища Слобожанське. 

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 49,8 млн грн.

14.09.2016 - 13:49 | Переглядів: 16501
Це символ децентралізації - Президент на відкритті нового дитячого садку "Дивосвіт" на Дніпропетровщині (+фото, відео)

Відео:

Приєднані зображення:

Теги:

Петро Порошенко

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Слобожанська селищна об’єднана територіальна громада Слобожанська територіальна громада

Джерело:

Прес-служба Президента України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...