Делегація з Луганської області переймає досвід Тернопільщини щодо створення територіальних громад

Десятки представників територіальних громад, районних рад та Луганської РДА протягом 27-28 липня перебувають на Тернопіллі з метою обміну досвідом та вивчення вдалих прикладів створення громад, а також децентралізації управління на рівні регіонів та сприятливого інвестиційного клімату.

Делегація Луганської області завітала у рамках проекту «Децентралізація: Нові можливості – Нові перспективи – Нова країна» за підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні - DESPRO».

«Досвід Тернопільщини для нас безцінний, адже тут процес децентралізації — один із найактивніших та найефективніший, — зазначив заступник Голови Луганської ОДА Роман Косинський. — Так сталося, що у нас 90% населення ніколи не були за кордоном. А понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону. Тому основна наша мета — розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину. До речі, найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування».

Делегація з Луганщини спілкується з активними громадянами, лідерами місцевих громад, які відкрито діляться своїм досвідом та вказують на помилки, яких можна уникнути. Гостям зі Сходу вказують найкоротші шляхи впровадження децентралізації, що в подальшому гарантуватиме відродження місцевих громад та країни в цілому.

«Ми раді вітати вас на Тернопіллі, наш край є лідером по створенню об’єднаних територіальних громад. Громади пройшли всю юридичну процедуру щодо створення й безпосередньо отримують від держави кошти. Початківцям завжди нелегко, адже з’явиляються питання, які необхідно вирішувати першочергово. Відтак ми з радістю ділитимемося нашим досвідом і в майбутньому сподіваємося також завітати й до вас», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

В рамках візиту заплановано  відвідування територіальних громад. Також відбудеться презентація фото-виставки «Луганщина мирна».

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...