Голова Новокалинівської громади розповів про успіхи від децентралізації

За результатами першого півріччя, бюджет новокалинівської об’єднаної територіальної громади перевиконано на 2 мільйони 500 тисяч гривень. Ці кошти буде спрямовано на розвиток територій об’єднання.

Про це на конференції у Львівській обласній державній адміністрації повідомив голова новокалинівської об’єднаної територіальної громади Богдан Юзвяк.

Також він повідомив, що громада отримала 3 мільйони 306 тисяч гривень від Міністерства регіонального розвитку України, а також виграла 5 проектів фінансування у Львівській обласній раді, зокрема екологічний проект на придбання сміттєвоза (1 мільйон 200 тисяч гривень). Такі кошти дозволяють реалізувати чимало проектів розвитку новокалинівського територіального об’єднання.

Ми вже можемо похвалитися своїми досягненнями: відкрили два нових ФАПи у найвіддаленіших селах – Мала Білина і Велика Білина, приступаємо до реконструкції приміщення адмінбудинку у селі Гординя (створюємо велику лікарську амбулаторію із денним стаціонаром), проводимо реконструкцію школи в Корналовичах з утворенням у ній дитячої дошкільної установи на 25 дітей, відкрили у сільській раді Калинова дитячий садочок на 25 дітей. Крім того, до двох населених пунктів буде проведено вуличне освітлення до кінця цього року, – звітує про успіхи Юзвяк.

Новокалинівський обранець додав, що принциповим рішенням було, аби більша частина коштів йшла на розвиток об’єктів у селах, а не в місті Новий Калинів. Оскільки саме це дозволить швидше розпочати розвиток усієї території та отримувати більше коштів для подальшої розбудови.

Область:

Львівська область

Громади:

Новокалинівська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

«Дивись інфо»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...