У Хрестівці активно обговорюють об'єднання громад

У Хрестівці вивчали перспективи створення ОТГ. Навіть якщо для її утворення доведеться вносити зміни до перспективного плану.

14 червня в рамках проекту "ПУЛЬС", який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, відбулася інформаційна зустріч з питань об'єднання громад навколо Хрестівки Чаплинського району.

Згідно з Перспективним планом формування територіальних громад Херсонської області передбачалося входження Хрестівської, Долинської, Надеждівської, Новонаталівської та Шевченківської сільських рад до Чаплинської ОТГ. У такому варіанті відстань від населених пунктів до центру громади складала б від 10 до 30 км.

Торік 5 сільських рад прийняли рішення про об'єднання в Хрестівську об'єднану територіальну громаду з центром у селі Хрестівка. При такому варіанті створення ОТГ відстань між населеними пунктами і центром громади скоротиться і складатиме від 4 до 23 км. Загальна чисельність населення цих рад перевищує 6 тисяч осіб.

Під час зустрічі розглядалися переваги бюджетної децентралізації, можливості отримання від держави фінансової підтримки для ОТГ. Про що поінформувала регіональний консультант з бюджетних питань Вікторія Корецька. У присутніх виникало багато запитань стосовно представництва депутатів у складі об'єднаної ради, повноважень старости, забезпечення розподілу бюджету громади таким чином, щоб усі населенні пункти були в рівних умовах. І ще одна найболючіша проблема всіх рад - це дороги, поліпшення стану яких голови вбачають найпершим і найважливішим завданням на майбутнє.

Присутні Хрестівський, Долинський, Надеждівський, Новонаталівський, Шевченківський сільські голови, працівники Хрестівської сільської ради, громадськість під час спілкування висловлювали свої думки стосовно об'єднання громад й цікавилися тим, що конкретно отримає ОТГ для зміцнення своїх повноважень й поліпшення умов життя місцевого населення.

Область:

Херсонська область

Джерело:

«ПІК»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...