У Львові презентували «Кращі практики місцевого самоврядування»

Львові відбувається семінар для лідерів місцевого самоврядування з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Семінар для лідерів місцевого самоврядування з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері стимулювання економічної активності, створення робочих місць» організовано Мміністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» з метою обміну досвідом та ознайомлення з найкращими практиками місцевого самоврядування в Україні. Учасники семінару – представники Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, члени всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експерти Ради Європи,практики-фіналісти конкурсу «Найкращі практики місцевого самоврядування у 2015 році». Вітаючи учасників заходу, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зауважив: 

«Програми, започатковані Радою Європи та іншими європейськими структурами, допомагають не лише вчитися, а й реалізовувати інфраструктурні проекти, започатковані самими громадами. А це надзвичайно важливо, оскільки сильною країна може бути лише тоді, коли у її складі – сильні громади.

Аби сприяти зміцненню громад Львівщини, обласна державна адміністрація будує інфраструктуру для розвитку підприємництва та створює сприятливий інвестиційний клімат. На території Львівщини є багато успішних практик, якими ми можемо поділитися з громадами не тільки сусідніх областей, а й усієї України.

Ми єдині в країні, хто запровадили програму «500 успішних підприємств» – це проект, який дозволяє активізувати розвиток села, який дає можливість самозайнятості. До речі, цю ініціативу високо оцінив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, зауваживши, що її треба поширювати на територію всієї держави. Головне – Програма отримала підтримку в людей – на території області уже зареєстровано 10 кооперативів».

Крім того, за словами посадовця, цього року реалізовуватимуть проекти, пов’язані з центрами надання адміністративних послуг, проекти об’єднаних територіальних громад, спрямовані на розвиток. Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації Даніель Попеску підкреслив: «Україна знаходиться на правильному шляху щодо децентралізації. Зараз спостерігаємо багато інновацій, які йдуть саме від представників місцевого самоврядування, зокрема від міських та сільських голів».

Під час семінару було повідомлено, що 8 червня оголошено старт конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2016 році» за трьома напрямками: економічна активність, обєднанная громад, Центри надання адміністративних послуг. До участі в конкурсі запрошуються органи місцевого самоврядування всіх рівнів: обласні, районні, міські, селищні та сільські ради. Заявки прийматимуться до кінця вересня поточного року. Умови конкурсу невдовзі з’являться на сайті міністерства  http://www.minregion.gov.ua».

Область:

Львівська область

Джерело:

«Щоденний Львів»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...