В Іванівському районі активізували роботу щодо розробки моделей об’єднаних громад

В Іванівському районі відбувся семінар в рамках реалізації проекту «Об’єднання громад: через усвідомлення до створення», який провели директор Офісу реформ з питань децентралізації в Одеській області Юлія Молодожен і експерт Офісу з соціально-гуманітарних питань та адміністративних послуг Оксана Гуненкова. Семінар пройшов за участю керівництва району та представників органів місцевого самоврядування Іванівського, Великомихайлівського та Ширяївського районів.

За словами Ю. Молодожен, в області вже створено робочу групу, яка займеться доопрацюванням перспективного плану об’єднаних територіальних громад. У районах також доцільно створювати такі групи, причому розробляти краще кілька моделей:

«Краще прорахувати кілька моделей за методиками, які ми вам надамо. Тому що в червні вам потрібно буде довести спроможність громад і краще мати кілька варіантів. Я б не радила вам створювати модель за принципом «один район – одна громада», оскільки що зміниться в такому випадку для ваших жителів? Всі будуть їздити в Іванівку, як і зараз, так в чому тоді зміни по наближенню послуг до людей? Також не рекомендувала б міняти центри тих моделей, які вже є в затвердженому в минулому році облрадою перспективному плані. А ось конфігурації ви міняти можете. Тільки не керуйтеся при цьому особистими симпатіями, керуйтеся інтересами людей», – порадила вона.

Зараз, згідно із затвердженим планом, в Іванівському районі пропонується створити чотири громади: Іванівську, Коноплянський, Червонознам’янська і Петровську. Присутні представники органів місцевого самоврядування повідомили, що ще подумають над цими моделями і змінять їх конфігурації.

Крім того, в. о. голови райдержадміністрації Тетяна Новікова пообіцяла, що робоча група в районі буде створена вже на наступному тижні. Більше ТУТ.

Область:

Одеська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...