В.Гройсман: Конституційна комісія розпочне свою роботу із підготовки змін у частині децентралізації влади, реформи правосуддя, забезпечення прав людини

Конституційна комісія розпочне свою роботу із підготовки змін у частині децентралізації влади, реформи правосуддя, забезпечення прав людини. Про це заявив Голова Верховної Ради України, Голова Конституційної комісії Володимир Гройсман під час першого засідання Комісії у понеділок.

Керівник Парламенту зазначив, що нині громадяни України борються за європейське майбутнє, за те, щоб перетворити країну на сучасну європейську державу, головною цінністю у якій будуть людина й її права. Він наголосив, що саме зміни до Конституції забезпечать незворотність обраного шляху, незворотність реформ. «Ніхто не зможе нас повернути в інший бік, змусити зрадити цінностям, за які сьогодні борються усі наші громадяни», - сказав В.Гройсман.

«Для мене це висока честь - у такий відповідальний період очолити Конституційну комісію, - заявив В.Гройсман. - Переконаний, що персональний склад Комісії і за представництвом, і за фаховим рівнем є одним з найкращих».

За його словами, завдання, які стоять перед Комісією, покладають на її членів «величезну відповідальність». «Маємо бути дуже ефективними, рухатися динамічно, аби забезпечити результат діяльності комісії, а не тільки процес», - підкреслив він, висловивши переконання, що відповідно до визначених пріоритетів буде сформовано «якісний робочий план, результатом якого будуть конкретні зміни до Основного закону і який дозволить нам впроваджувати реформи».

В.Гройсман закликав членів Комісії до «максимально об’єднаної» роботи, забезпечення «інклюзивності процесу обговорення, врахування думок, і консенсусу, який дозволить нам, об’єднуючи зусилля Президента, Парламенту і Уряду, провести ці зміни у життя і забезпечити ефективну модель управління державою». «Я би дуже хотів, щоб члени Конституційної комісії стали сильною, потужною командою, командою патріотів, які «на відмінно» виконують свою роботу і зроблять усе, щоб кожна зміна, яка буде реалізована, була чесною відповіддю суспільству, кожному українському громадянину на те, якими будуть сьогодення і майбутнє».

Керівник Парламенту також запевнив, що як Голова Комісії зробить усе, аби «організація її роботи, відкритість, публічність, прозорість, інклюзивність були забезпечені на належному рівні».

За його словами, є доцільним, аби робота Комісії була організована на рівні фахових груп, які напрацьовуватимуть рішення у сфері своєї компетенції, а потім виноситимуть їх на обговорення із широким залученням громадськості.

«Ми робимо Конституцію для країни, для людей, і маємо зробити так, щоби забезпечити єдність гілок влади, зберегти баланс влади і противаг, прибрати конфліктність, і зробити це спільно з громадянами України», - наголосив він. Децентралізація, підкреслив Голова Верховної Ради, зробить Україну сильною, а реформа державного управління у цілому забезпечить надійну ефективну модель управління країною, де кожен рівень влади матиме свою компетенцію, обов’язки і відповідальність.

06.04.2015 - 16:20 | Переглядів: 14000
В.Гройсман: Конституційна комісія розпочне свою роботу із підготовки змін у частині децентралізації влади, реформи правосуддя, забезпечення прав людини

Теги:

Володимир Гройсман Конституція

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...