Процес децентралізації в Запорізькій області набирає обертів: до об’єднання готується Новенська сільська тергромада Мелітопольського району

Сесія Новенської сільської ради Мелітопольського району стала ключовим етапом в процесі створення нової адміністративно-територіальної одиниці в рамках реформи з децентралізації, що активно впроваджується на території Запорізької області.

На запрошення голови Новенської сільської ради Валентина Бутенка, в сесійній залі були присутні і сусіди, які скоро стануть однією родиною, – представники Фруктовської сільської ради на чолі з головою Любов’ю  Снігір. З метою більш прозорого обговорення питання про об’єднання до заходу були запрошені місцеві ЗМІ, громадськість, члени робочої групи з питань децентралізації Фруктовської сільської ради.

Нагадаємо, Новенська сільська територіальна громада увійшла до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області та отримала узгодження Кабінету Міністрів України як така, що відповідає методиці формування спроможних територіальних громад. На сьогодні складено паспорт громади, проведені фінансово-економічні розрахунки, відповідно до яких громада у такій конфігурації є фінансово самодостатньою і здатна виконувати делеговані повноваження та розвивати територію. За даними Департаменту фінансів облдержадміністрації, приріст бюджету у разі об’єднання складе 177 %. Планується, що адміністративним центром громади стане селище Нове, навколо якого об’єднаються 2 сільські ради – Новенська (6 населених пунктів) та Фруктовська (5 населених пунктів).

Депутатським корпусом Новенської сільської ради було прийнято рішення про надання згоди щодо об’єднання у нову територіальну громаду. Далі, за планом, - подальша робота з жителями громад та підготовка документів відповідно до чинного законодавства по процедурі об’єднання.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...