Павло Розенко обговорив із представниками територіальних громад Буковини питання децентралізації у сфері охорони здоров'я

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець провели зустріч з представниками об’єднаних територіальних громад Чернівецької області, на якій обговорили питання децентралізації у сфері охорони здоров’я.

«Підвищення доступності і якості медичних послуг для українців, забезпечення усіх хворих необхідними ліками – це питання номер один як для Уряду, так і для місцевого самоврядування. Результатом децентралізації та реформування системи охорони здоров’я має стати перехід на таку модель надання медичних послуг, де кожна людина зможе отримати якісну послугу в будь-якому місці країни», - зазначив Віце-прем’єр Павло Розенко під час зустрічі.

Представники територіальних громад розповіли урядовцям про свої здобутки у напрямку реформування медичної галузі у процесі децентралізації та поділилися проблемами, з якими стикаються громади під час розвитку системи надання первинних медичних послуг на своїй території.

Йшлося про створення центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, розвиток лікарських амбулаторій та сімейної медицини.

Учасники зустрічі домовилися невідкладно здійснити усі необхідні кроки на організаційному та законодавчому рівні, які розв’яжуть існуючі проблеми зі створенням мережі якісних медичних послуг в об’єднаних громадах, а також узгодити дії центральних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у процесі подальшого реформування медичної галузі.

«Сьогодні Уряд готовий до діалогу і прийняття швидких необхідних рішень, які сприятимуть підвищенню якості надання медичних послуг на всіх рівнях», - запевнив Павло Розенко.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...