Майбутнє українського села в спроможних об'єднаних громадах

Майбутнє українського села в спроможних об'єднаних громадах - такий підсумок зустрічі у смт Гребінка Васильківського району з сільськими і селищними головами, проведеної регіональними консультантами проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС) та проекту "Прозорий, підзвітний, ефективний бюджетний процес в Україні (ПБП) за участю голови Васильківської райдержадміністрації Владислава Одиниця та голови Васильківської районної ради Наталії Баласинович.

...Майбутнє українського села в спроможних об'єднаних громадах вбачає і голова Васильківської райдержадміністрації Владислава Одинець, який довів присутнім конкретні цифри і розрахунки, що свідчать про дотаційність ряду сільських рад. Голова райдержадміністрації наголосив на тому, що не час для демагогії. На часі - розробка нової стратегії розвитку спроможної територіальної громади.

У підсумку Гребінківський селищний голова Наталії Збаращенко відзначила, що за реформи треба боротись, бо вони направлені на підвищення добробуту членів сільських і селищних громад. Кожна сільська рада, що має увійти до Гребінківської об'єднаної територіальної громади (згідно з Перспективним планом формування територій громад Київської області) має певні ресурси, але їх, на жаль, недостатньо для покращення життя людей. Об'єднавшись, ми зможемо вирішити глобальні проблеми кожного населеного пункту. Бо тільки громада з достойною економічною активністю на власній території, з ініціативними працьовитим людьми забезпечить гідний рівень життя населення, визначить пріоритети розвитку і фінансуватиме освіту, медицину, охорону правопорядку, дороги та інші напрямки, які люди вважатимуть важливими. Один вихід стати спроможної громадою - ОБ'ЄДНАТИСЬ!!!

Область:

Київська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...