Шумська громада однією з перших отримає власний ЦНАП

Наприкінці березня  у м.Шумськ відбувся форум Місцевого проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ».

У форумі взяли участь представники Шумської районної державної адміністрації та районної ради, керівництво та в.о. старост Шумської об’єднаної громади,  депутати міської та районної рад, громадські активісти.

Про те, яких здобутків досягнуто в ході реалізації ПРООНівського проекту в Україні у його третій фазі розповів координатор  ОРЦГ Ігор Стефанів . Третя фаза триватиме до 2018 року, але вже сьогодні на завершенні 41 проект.

Нещодавно, в рамках проекту, було виділено додаткове фінансування і оголошено ряд додаткових конкурсів на реалізацію пілотних проектів на базі об’єднаних територіальних громад. У конкурсі на реалізацію пілотного проекту зі створення ЦНАПів взяло участь 143 претенденти. За результатами конкурсного відбору визначено дві громади у Тернопільській та Рівненській областях, у яких будуть впроваджені перші пілотні проекти. У Тернопільській області таку можливість отримає Шумська громада.

Кошти проекту ПРООН, а це орієнтовно 20 тис.доларів США, будуть направлені на ремонт приміщення, придбання меблів та оргтехніки, а також програмне забезпечення.

Вся система документообігу має бути електронною і максимально наближеною до людини. Також планується створення віддалених робочих місць для надання цих послуг у с.Суражі, с.Тилявці, с.Шумбарі, с.Андрушівці, с.В.Іловиці.

Варто зазначити, що частина коштів на влаштування ЦНАПу буде виділено з міського бюджету. Також в бюджеті міської ради на 2016 рік передбачене фінансування  10 штатних одиниць майбутнього ЦНАПу Шумської ОТГ (у т.ч. 5 робочих місць адміністраторів у віддалених селах громади).

На даний час виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію кінотеатру «Мир», де буде розміщено Шумський ЦНАП, розпочато підготовку до проведення будівельних робіт.

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...