АНОНС! Громадські організації та ініціативи Донецької та Луганської області запрошуються до участі у проекті “Підтримка розвитку громади зсередини”

Запрошуємо громадські організації та ініціативи Донецької та Луганської області взятиProject titleучасть у проекті «Підтримка розвитку громади зсередини». Проект створює форум для передання знань та навичок з організаційного розвитку та інституційної спроможності громад, інклюзивного способу вироблення пріоритетів місцевої політики та їх пізнішу реалізацію у партнерстві місцевої влади та громадських ініціатив та середовищ, застосування методів проектного менеджменту у роботі міст районного та обласного значення та новостворених об’єднаних територіальних громад.

Цільовою аудиторією проекту «Підтримка розвитку громади зсередини» є представники місцевих органів влади, представники громадського сектора (місцевий та регіональний рівень), місцеві активісти та групи з Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. Очікується, що навчання пройдуть 175 осіб.

Завданнями тренінгу є :

  • Роз’яснити поточний хід реформи з децентралізації, що була розпочата у 2015, перші здобутки та труднощі. Важливість стратегічного підходу до управління та розвитку власних громад ;
  • Надати навички з застосування проектного менеджменту у роботі міст /громад у визначених цільових групах;
  • Стимулювати спільну роботу органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства у визначенні пріоритетів розвитку, стратегуванні, втіленні визначених пріоритетів та моніторингу результативності і ефективності впроваджених змін.

Учасниками проекту будуть такі міста:
Словянськ, Северодонецьк, Маріуполь, Краматорськ, Красний Лиман, Лисичанськ, Краснолиманська та Білокуракінська об’єднані територіальні громади. Тренінг відбудеться 24-26 квітня 2016 року.

З кожного міста буде відібрано по 2 представники місцевих ОГС.

Для участі у проекті просимо вас заповнити анкету до 21 квітня 2016 року. Відібраним учасникам буде надіслано лист-підтвердження про участь за 7 днів до початку заходу. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників заходів.

Проект «Підтримка розвитку громади зсередини» здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) .

Щодо більш детальної інформації просимо звертатись до координатора проекту Катерини Сідаш k.sidash@uiip.org.ua.

Теги:

анонс

Область:

Луганська область Донецька область

Джерело:

Український інститут міжнародної політики

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...