Місцеві ОГС продовжують об’єднувати зусилля: підписані нові меморандуми про співпрацю
Місцеві ОГС продовжують об’єднувати зусилля: підписані нові меморандуми про співпрацю

23-26 вересня 30 представників локальних організацій громадянського суспільства з Сумщини та Чернігівщини познайомилися з колегами з Локачинської, Володимир-Волинської та Шацької громад - під час стаді-туру на Волинь, який організував  Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».


Учасники презентували свої ініціативи, ділилися успішними практиками розвитку громад та напрацьовували потенційні формати співробітництва. У результаті представники семи громадських організацій підписали три меморандуми про співпрацю.

 

 

Зокрема «Міжрегіональна агенція розвитку інституцій» з Рожища та «Агенція місцевого відновлення» з Дубов’язівки вирішили започаткувати партнерство для залучення жителів до розвитку громад та впровадження спільних соціальних, культурних та інклюзивних проєктів. А «Культурний андеграунд» з Бобровиці та «Носівська активна молодь» об’єдналися для впровадження спільних проєктів, щоб ефективніше залучати молодь.

Тим часом «Пісочні береги»  з Шацька  з  ГО «Охтирка зелене місто»  і «Драйв» з Лебедина започаткували тристоронню співпрацю і разом будуть вирішувати спільні виклики у поводженні з відходами, збереження водних ресурсів та розвитку зеленого туризму.

 

 

Крім партнерства між організаціями громадянського суспільства, співпрацю також налагодили Локачинська селищна рада та «Локачинський осередок комунікації»  

«Ця організація створює у нашій громаді простір для активного спілкування і співпраці між мешканцями, що сприяє єдності та взаємопідтримці. Ми прагнемо підсилювати ці процеси, адже  так ми інвестуємо в активну та процвітаючу громаду, де влада і жителі працюють разом задля спільного добробуту», - розповідає Богдан Іус, Локачинський селищний голова.

Крім того, у межах візиту учасники поспілкувалися з досвідченими громадськими організаціями, зокрема Волинським інститутом права, Молодіжною платформою, організацією «Розвиток Волині».

Це вже другий стаді тур в межах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Під час першого туру в серпні 2024 року п’ять організацій Здолбунова, Жовкви та Оброшиного підписали між собою три меморандуми про співпрацю щодо роботи з молоддю, розвитку гендерної рівності тощо

Переглядів: 58
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: участь громадян
Читайте також: