Веселівська селищна громада посилює безпеку своїх громадян завдяки співробітництву з проектом GIZ

У новоствореної Веселівської селищної громади з’явився шанс підвищити безпеку населення, ставши учасником проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Напередодні територію з робочим візитом відвідали представники проекту GIZ, які готові надавати матеріальної-технічної допомоги пожежним підрозділам у східних областях України, в тому числі і Запорізькій області. Зокрема, закуповувати обладнання для боротьби з пожежами.

На запрошення голови Веселівської селищної ради Петра Кіяшка, представник Німеччини, керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн та координатор проекту в Україні Зоя Філіпова відвідали основні соціальні об’єкти громади, познайомившись з дітлахами дошкільних навчальних закладів «Оленка» та «Казка», побувавши у Веселівській районній різнопрофільній гімназії та у Веселівській загальноосвітній школі №1. 

Контрольною точкою екскурсії стало відвідування дислокації Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області, тому що представники проекту GIZ насамперед, зацікавились проектом «Безпека населення - запорука успіху громади», який розробили спеціалісти Веселівської селищної ради разом зі спеціалістами Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Під час офіційної частини зустрічі, яка проходила в залі засідань Веселівської селищної ради, заступник голови селищної ради з питань інвестиційного розвитку Олексій Дяченко разом з начальником Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області Олександром Башою презентували спільний проект «Безпека населення – запорука успіху громади». Про перспективи розвитку МПО на території новоствореної громади розповів заступник начальника ГУДСНС України в Запорізькій області Микола Головань. 

В своєму виступі керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн поінформував спеціалістів про реалізацію на території нашої держави проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями».

На переконання координатора Запорізького Офісу реформ Маргарити Трипольської, такий приклад залучення до громад допомоги міжнародних донорів може значно прискорити процес децентралізації в регіоні. Адже питання безпеки на віддалених територіях є одним стимулів для об’єднання в громади. 

Область:

Запорізька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...