Нововоронцовська громада – про незламність, ризик екокатастрофи та воду для людей

У Нововоронцовській громаді Херсонської області є пам'ятник херсонському кавуну – постріляний кулями та посічений осколками снарядів він став відомим на весь світ як один із символів незламності українців.

У перший місяць повномасштабного вторгнення громаду окупували майже повністю – вільним лишалося тільки селище Нововоронцовка. Наприкінці жовтня 2022 року ЗСУ звільнили її територію. Та разом із ковтком свободи прийшли й несамовиті обстріли.

Жителі громади пережили окупацію, ризик екокатастрофи й російські обстріли, але, попри все, лишаються вдома й опікуються своїм багатством: городами, полями кавунів та абрикосовими садами. А після підриву Каховської ГЕС громада знайшла спосіб використати це як можливість розвитку. Сьогодні на місці водосховища – величезний зелений луг. Сюди повертається дика природа, а краєвиди надихають.

Як Нововоронцовська громада живе сьогодні, як їй вдалося забезпечити водою людей та як громаді вдається знаходити можливості для розвитку – дивіться у відеоролику:

 

 

Відео створено в партнерстві з ШоТам? на замовлення Українського кризового медіа-центру у межах Програми USAID DOBRE. Серія відео розповідає про те, як громадам заробляти та максимально використовувати всі можливості.

Переглядів: 53
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: історії війни
Читайте також: