Менська громада презентувала свій Цифровий щит
Менська громада презентувала свій Цифровий щит

Проєкт, спрямований на підвищення рівня кібербезпеки та покращення якості надання публічних послуг в Менській громаді, став можливим завдяки навчальній програмі від U-LEAD.


24 вересня ГО «Добрі ініціативи Менщини» презентували результати проєкту «Цифровий щит Менської громади», впровадженого за підтримки «U-LEAD з Європою» у Менській територіальній громаді Чернігівської області.

Цей проєкт став можливим завдяки навчальній програмі «Громада 4.0», яку U-LEAD втілювала у 2022-2023 у тісній координації з Міністерством цифрової трансформації та міжнародною організацією “Social Boost”.

Проєкт «Цифровий щит Менської громади» спрямований на підвищення рівня кібербезпеки та покращення якості надання публічних послуг в Менській громаді. В межах проєкту було впроваджено сучасні засоби захисту локальної мережі, оновлено комп’ютерну інфраструктуру та проведено тренінги з кібербезпеки для 100 працівників міської ради. Партнерами проєкту стали Менська міська рада, Чернігівська обласна військова адміністрація та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області.

До події доєдналась пані Валентина Крамаренко, головна спеціалістка сектору Регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України, та інші поважні гості. Учасники презентації також взяли участь у панельній дискусії на тему «Кіберзахист у контексті цифрової трансформації: відповідальність та взаємодія на всіх рівнях», де підняли питання перспектив розвитку кіберзахисту у громадах.

«Цифрова трансформація регіонів — один із пріоритетів Мінцифри, адже вона допомагає вирішувати соціальні, економічні й екологічні виклики. Ми прагнемо, аби кожна громада самостійно впроваджувала цифрові рішення. Досвід Менської громади, отриманий завдяки успішній реалізації проєкту, можна буде успішно масштабувати задля забезпечення стійкості цифрових систем Чернігівщини» — наголосила Валентина Крамаренко.

Менська міська рада та ГО «Добрі ініціативи Менщини» планують ділитись набутим досвідом серед громад Чернігівщини та усієї України.

Переглядів: 44
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: електронне врядування
Читайте також: