Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян
Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян

Радивилів, що на Рівненщині, та Броди, що на Львівщині, належать до різних областей і свого часу між ними навіть пролягав кордон між імперіями, однак вони розташовані зовсім поруч — у близько 10 кілометрів одна від одної. Тож логічним кроком у закріпленні добросусідських відносин стало міжмуніципальне співробітництво. Громади вирішили об’єднати зусилля у сфері освіти.


У межах співпраці Бродівський комунальний Центр професійного розвитку педагогічних працівників буде надавати послуги радивилівським освітянам, підтримувати їх у професійному розвитку та науково-методичній роботі. Натомість Радивилівська міська рада буде співфінансувати цей заклад.

Для цього 5-6 вересня 2024 року Радивилівська та Бродівська громади уклали договір про міжмуніципальне співробітництво за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Урочисте підписання відбулося під час візиту радивилівців у Броди.

Гості з Радивилова також ознайомилися з освітніми досягненнями та кращими практиками Бродівської громади. Відвідали провідні заклади освіти, дослідили, як Броди уже зараз успішно втілюють проєкт у межах міжмуніципальної співпраці із Заболотцівською та Підкамінською громадами щодо надання послуг Інклюзивно-ресурсного центру.

Крім того, громади напрацювали ідеї майбутніх спільних проєктів, зокрема з розвитку позашкільної освіти молоді.

Бродівський міський голова Анатолій Белей та голова Радивилова Микола Карапетян подякували Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який надав експертний супровід та організував візит громад.


Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує зусилля Міністерства розвитку громад та територій України у налагодженні міжмуніципального співробітництва громад, яке є каталізатором їхнього цілісного розвитку. Нині близько 40 угод підписано за підтримки Проєкту. Це допомагає оптимізувати використання ресурсів, сприяє культурному розмаїттю, стимулює економічне зростання і розв'язання екологічних проблем, допомагає створювати масштабні проєкти.

Переглядів: 189
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: співробітництво
Читайте також: