У ліцеї Носівської громади з підземного сховища зробили сучасний освітній хаб
У ліцеї Носівської громади з підземного сховища зробили сучасний освітній хаб

Завдяки підтримці Швейцарсько-українського проєкту DECIDE підвальне приміщення Носівського ліцею №5 не лише перетворилось на укриття, а й стало сучасним освітнім хабом.


У Носівській громаді Чернігівської області за 4,4 млн грн відновили понад 900 кв.м простору. Зокрема з’явилися нові санвузли та підйомник для маломобільних груп населення. Половину коштів на роботи виділив Швейцарсько-український проєкт DECIDE, ще половина — з бюджету громади.

Укриття оснащене сучасним обладнанням, яке забезпечує комфортні умови для навчання та відпочинку. Зокрема, ноутбуками, планшетами, короткофокусним проєктором, моторизованим екраном для проєкцій, а також фліпчартами. Для безперебійної роботи техніки встановлені зарядні станції потужністю 1000W.

Крім того, завдяки проєкту «Завжди на зв’язку, навіть в укритті», який створили учні ліцею, в укритті є можливість залишатися на зв’язку з рідними навіть під час тривоги. На тренінгах від експертів DECIDE учні дізналися, як формувати кошториси, презентувати та рекламувати ідеї, аби створити в укритті сучасний освітній хаб. Найкращий проєкт обрали шляхом голосування

Для реалізації проєкту придбали станцію для покращення мобільного зв’язку  Віримо, що це значно зменшить стрес та покращить психологічний стан учнів під час тривоги, а батьки, відповідно, будуть спокійнішими за своїх дітей

Нагадаємо, що «DECIDE: ВІДБУДОВА» — це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні доступу до безпечної освіти для 17000 дітей через відбудову шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.

Більше про ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА».

Переглядів: 248
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: DECIDE: ВІДБУДОВА
Читайте також: