Що відбувається у реформі профільної середньої освіти - відеокоментар
Що відбувається у реформі профільної середньої освіти - відеокоментар

Як проєкт DECIDE підтримує реформу профільної середньої освіти? Що чекає на українську старшу школу в найближчі роки? Які виклики стоять перед громадами та освітянами, і як проєкт DECIDE допомагає їх подолати?


Ці питання обговорювали під час «Серпневої конференції 2024».

Валентина Полторак, менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE, розповіла, що Проєкт активно підтримує третій етап реалізації реформи «Нова українська школа», а саме створення старшої профільної школи. Робота з підтримки уряду у плануванні цієї реформи розпочалася рік тому.

Проєкт DECIDE активно залучає області та громади до обговорення мережі закладів освіти, що надаватимуть профільну середню освіту. Громадські обговорення вже пройшли в восьми областях України.

Наразі DECIDE спільно з Міністерством освіти й науки розробляє Стратегію реформи профільної середньої освіти, який враховує умови, в яких вона буде реалізовуватись: демографічну ситуацію та виклики війни, громадську думку та готовність громад створювати академічні ліцеї.

Під час панельної дискусії «Профільна: реформа старшої школи» Валентина Полторак розповіла:

  • про прогрес у розробці Стратегії реформи профільної середньої освіти та презентувала результати громадських обговорень суті та цілей реформи з очільниками 497 громад у 8 областях України,
  • про ключові результати національного соціологічного дослідження щодо сприйняття громадськістю реформи профільної середньої освіти, у якому взяли участь понад 65000 респондентів, Дослідження проведено проєктом DECIDE разом з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на запит Міністерства освіти в науки.

 

Щодо підтримки реформи свою думку висловили батьки, учні, учителі, а також голови громад, представники ОВА, керівники органів управління освітою та керівників ЗЗСО.

Презентація дослідження відбудеться вже скоро — наприкінці вересня.

Більше про реформу профільної середньої освіти – у секторальній рубриці порталі «Децентралізація».

Переглядів: 168
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: старша школа
Читайте також: