Оприлюднені зміни до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки
Оприлюднені зміни до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки

На Урядовому порталі з'явився текст Постанови Кабінету Міністрів України №490 «Про внесення змін до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки».


Як повідомлялося, 13 серпня Уряд схвалив зміни до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Оновлена стратегія - це важливий крок з наближення державної регіональної політики України до ключової політики Європейського Союзу – політики згуртованості.

В ЄС підтримали ключові вектори стратегії, зокрема реінтеграцію ветеранів із сім’ями та відновлення інфраструктури, наголошуючи на забезпеченні вимог безпеки, доступності та врахування інтересів громадян, зокрема вразливих груп.

Відреагували на оновлення Державної стратегії регіонального розвитку і в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Там зазначили, що стратегія, розроблена з метою сприяння вступу до ЄС, також визначає ключові пріоритети розвитку, включаючи відновлення та покращення надання основних державних послуг, інтеграцію переміщених осіб та підтримку економічного розвитку.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підготувало інформаційну брошуру (українською, in English), яка допоможе зрозуміти суть оновленої Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Також готується комплекс інформаційно-комунікаційних заходів для найшвидшого приведення у відповідність Державній стратегії регіонального розвитку регіональних стратегій. На це регіони мають 6 місяців.

Переглядів: 3704
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: регіональний розвиток
Читайте також: