В ОЕСР відреагували на оновлення Державної стратегії регіонального розвитку
В ОЕСР відреагували на оновлення Державної стратегії регіонального розвитку

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) не залишилася осторонь ухвалення Урядом України важливого рішення – оновлення Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Свою позицію ОЕСР опублікувала в мережі Linkedin.


«Вчора Україна ухвалила комплексні зміни до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, вперше опублікованої у 2020 році. Масштабна агресивна війна Росії проти України серйозно змінила траєкторії, потреби та потенціал розвитку регіонів по всій країні. Оновлена Стратегія відображає потреби громад України у реконструкції та відновленні. Розроблена з метою сприяння вступу до ЄС, вона також визначає ключові пріоритети розвитку, включаючи відновлення та покращення надання основних державних послуг, інтеграцію переміщених осіб та підтримку економічного розвитку. Спираючись на 10-річний досвід співпраці у сфері регіонального розвитку, OECD-OCDE працювали з Україною над оновленням Стратегії. В рамках OECD-Ukraine Country Programme на 2023-2027 роки ми продовжимо співпрацювати з Україною в розробці, впровадженні, фінансуванні, моніторингу та оцінці короткострокової реконструкції та довгострокового відновлення для її регіонів»,- йдеться в публікації.

Нагадаємо, у представництві Європейського Союзу в Україні привітали «прагнення та зусилля України створити безпечні, економічні та соціальні умови для повернення своїх громадян додому», зазначивши, що «ЄС підтримує ключові вектори Стратегії, зокрема реінтеграцію ветеранів із сім’ями та відновлення інфраструктури, наголошуючи на забезпеченні вимог безпеки, доступності та врахування інтересів громадян, зокрема вразливих груп».

Нагадаємо, 13 серпня Уряд схвалив зміни до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підготувало інформаційну брошуру (українською, in English), яка допоможе швидко зрозуміти суть оновленої Державної стратегії регіонального розвитку на період 2021-2027 років.

Також готується комплекс інформаційно-комунікаційних заходів для найшвидшого приведення у відповідність Державній стратегії регіонального розвитку регіональних стратегій.

Переглядів: 609
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: регіональний розвиток
Читайте також: