Запалюємо зорі у громадах: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» запускає цикл історій до Дня молоді
Запалюємо зорі у громадах: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» запускає цикл історій до Дня молоді

До Міжнародного дня молоді Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» запустив цикл історій «Запалюємо зорі» про молодь, яка творить свої громади.


Молоді ініціативні жителі, які залишаються у рідному місті чи селі та ще й розвивають його — це справжні зірки і життєва сила громади. А щоб так відбувалося, потрібно створювати можливості та долучати молодь до ухвалення рішень. Тому це є одним із фокусів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який має чималий досвід та результати у залученні молодих людей в органи місцевого самоврядування.

Ось кілька цифр:

120+ молодих людей пройшли стажування в 39 громадах, 17 з них працевлаштувалося.

600+ молодих людей з 40 громад отримали знання та навички для роботи у молодіжних радах. В Ясінянській громаді (Закарпаття) навіть планують надати голові молодіжної ради офіційну посаду — радник з питань молоді.

170+ молодих людей пройшли навчання молодіжних працівників та тренінг з адвокації. Завдяки цьому у Сарнах (Рівненщина) відкривають молодіжний центр і вже ввели посаду молодіжного працівника; у таку ж посаду запровадили у Доброславі  (Одещина), це ж планують у Рокитному (Рівненщина) та в Іршаві, Великому Бичкові та Виноградові (Закарпаття), а також у Шацьку  (Волинь).

6000+ молодих людей у Вишнівській та Локачинській громадах мають сучасні простори для втілення ідей та співпраці з владою.

200 підлітків з 20 громад пройшли навчання з проєктного менеджменту і взаємодії з місцевою владою та напрацювали 35 проєктів. Цей відео курс нині доступний на Дія.Освіта «Як створювати проєкти у громадах».

За усіма цими цифрами ховаються історії молодих людей, які прокладають свій шлях у рідних громадах і своєю мотивацією, ідеями та справами змінюють їх. Читайте першу історію про те, як у Корецькій громаді у межах програми молодіжних стажувань за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за кілька тижнів працевлаштували четверо молодих людей та як одна зі стажерок у свої 20 років вже розвиває молодіжні простори та популяризує багату історію свого регіону в краєзнавчому музеї.

Переглядів: 3045
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: молодь
Читайте також: