​​​​​​​Шацька та Полянська громади підписали договір про міжмуніципальне співробітництво
​​​​​​​Шацька та Полянська громади підписали договір про міжмуніципальне співробітництво

Шацька громада з Волині та Полянська громада із Закарпаття днями підписали свій перший договір про співробітництво за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Завдяки такій співпраці планують разом розвивати туризм.


Ще з осені 2023 року громади зустрічалися і ділилися своїми ефективними практиками з організації туристичного збору, підтримки малого бізнесу у сфері гостинності, співпраці з санаторно-курортними закладами тощо. А після воркшопу з брендування міст від Державного агентства розвитку туризму вирішили розбудовувати міжмуніципальне співробітництво.

У договорі прописали детальний план, як розробити спільну маркетингову стратегію й візуальний бренд та реалізувати разом бодай один туристичний co-brending проєкт. Ця ідея надихнула київську рекламну агенцію, яка підготувала для громад презентацію зі створення спільного туристичного бренду.

Підписання договору відбулося під час візиту закарпатців на Волинь. Громади представляли секретарі та в.о. двох громад Неля Петрус від Поляни та Богдан Тимошук від Шацька, адже їхні голови Іван Дрогобецький та Сергій Карпук доєднались до лав Збройних Сил України.

 

 

У межах цієї події представники Полянської громади відвідали нещодавно відкритий у Шацьку молодіжний центр «Нова хвиля» та обговорили можливості співпраці активної молоді громад; дослідили масштабний проєкт у Шацьку із будівництва каналізаційних очисних споруд, втілений у межах транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 та обговорили можливість спільної подачі заявки на цю програму; познайомилися з новими послугами шацького Центру надання адміністративних послуг; поспілкувались про партнерство ОМС та Державного підприємства «Ліси України» і дізналися про рекреаційний проєкт «Forest Recovery»

 

 

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує громади-партнерки у налагодженні міжмуніципального співробітництва, яке є каталізатором цілісного розвитку громад. Нині вже 37 угод підписано за підтримки Проєкту. Така співпраця допомагає громадам оптимізувати використання ресурсів, сприяє культурному розмаїттю, стимулює економічне зростання і розв'язання екологічних проблем, допомагає створювати масштабні проєкти.

Переглядів: 4013
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: співробітництво
Читайте також: