У Львові стартувала Академія проєктного менеджменту для громад
 У Львові стартувала Академія проєктного менеджменту для громад

15 громад зі всієї України приїхали до Львова на вступний семінар “Академії проєктного менеджменту та міжнародної співпраці” — піврічної програми ініціативи Cities4Cities | United4Ukraine. Мета проєкту — через менторську підтримку посилити спроможність громад у реалізації міжнародних проєктів та налагодженні співпраці серед українських муніципалітетів.


На цих переможців конкурсного відбору чекає посилена менторська підтримка, навчання від практиків та стипендія у розмірі 120 000 грн на розвиток проєктних команд:

  • Дніпропетровська область: Апостолівська громада, Нікопольська громада
  • Запорізька область: Широківська громада
  • Київська область: Білоцерківська громада
  • Львівська область: Новороздільська громада
  • Одеська область: Куяльницька громада, Шабівська громада
  • Рівненська область: Гощанська громада, Здолбунівська громада
  • Сумська область: Охтирська громада, Сумська громада
  • Харківська область: Первомайська громада, Роганська громада, Слобожанська громада, Чугуївська громада.

 

 

“Цим проєктом ми хочемо вивести 15 громад на якісно новий рівень проєктного управління та міжнародної співпраці. Щобільше, ми прагнемо зробити знання про проєктний менеджмент та міжнародну співпрацю загальнодоступним, бо сьогодні це навички, які вкрай необхідні громадам. І найважливіше, ми хочемо, щоб горизонтальні зв'язки, які створюються завдяки цьому проєкту між громадами з заходу, сходу, півдня і півночі розвивалися і давали свої незалежні від проєкту плоди”, — зазначила Марта Супрун, експертка з міжнародної співпраці Cities4Cities | United4Ukraine.

Про співпрацю не на словах. Під час вступного семінару угоду про партнерство підписали міські голови Охтирки Сумської області і Копичинців на Тернопільщині, Павло Кузьменко та Богдан Келічавий. У рамках академії Охтирська громада перейматиме досвід міжнародної співпраці у Копичинців.

 

Міські голови Копичинців та Охтирки під час підписання угоди


На натхненній ранковій зустрічі міський голова Львова запросив учасників Академії долучитися до мережі UNBROKEN Сities — об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Зазначимо, що Манчестер, Ліверпуль та Львів є містами-засновниками та першими учасниками міжнародної мережі.

“Майте завжди кілька планів розвитку подій. У часи криз важливо знати відповідальні служби з якими працюєте. Оточуйте себе людьми, в яких можна навчатися. Надихайтеся успішними практиками й майте відповідальність зробити все можливе від себе у своїй громаді”, — побажав учасникам академії мер Львова Андрій Садовий.

 


Учасники Академії проєктного менеджменту на зустрічі із мером Львова


“Академію проєктного менеджменту та міжнародної співпраці” організовує ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)".

Сities4Cities | United4Ukraine — партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Сities4Cities було засновано містом Зіндельфінден (Німеччина) під патронатом Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи. United4Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida).  

Переглядів: 475
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: