Вознесенська громада співпрацюватиме з німецьким Гельдерном

 

Вознесенська громада та місто Гельдерн (Німеччина) підписали Угоду про партнерство, яке відкриває нові можливості для економічного та соціального розвитку територій.


Документ 14 червня своїм підписом засвідчили Вознесенський міський голова Євгеній Величко та бургомістр Гельдерна Свен Кайзер.

В рамках візиту делегації Вознесенської міської ради  до міста-побратима, сторони напрацювали попередні плани проєктів у рамках програми Twinning між Німеччиною та Україною. Також делегація ознайомилася з роботою низки аграрних ферм та компаній.

У Гельдерні відкрили фото виставку «Вознесенськ - наше українське місто-партнер», яка знайомить з найбільш відомими локаціями Вознесенської громади та трагічною сучасністю – руйнуваннями внаслідок російської збройної агресії.

Нагадаємо, парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування веде активну організаційну і законопроекту роботу для розвитку міжнародного міжмуніципального партнерства.

Серед результатів – ухвалення нещодавно парламентом у першому читанні законопроекту №10284, який дозволить покращити ситуацію із залученням до роботи в органах місцевого самоврядування фахівців з міжнародного співробітництва.

У квітні парламент схвалив законопроект №9450 «Про міжнародне територіальне співробітництво України», який дозволить громадам і регіонам в спрощеному та більш широкому форматі працювати з європейськими структурними фондами та залучати їх кошти. Документ зараз знаходиться на підписі Президента України.

Також за ініціативи Комітету програма Interreg Europe найближчим часом проведе навчання для громад України. Основна мета  Interreg Europe -  покращення політик та практик у сфері місцевого самоврядування.    

За даними ГО «Товариство дослідників України»,  на сьогодні 323 громади уклали 1664 угоди з муніципалітетами 75 країн світу.

Переглядів: 4592
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему:
Читайте також: