Громади можуть долучитися до формування показника та оцінки рівня участі жителів у процесах відновлення і розвитку

Розвиток демократії участі є одним із пріоритетних напрямків реформи державного управління та місцевого самоврядування в Україні. Впровадження інструментів, зокрема й е-демократії, дозволяє залучати громадян до прийняття рішень, покращувати комунікацію між владою та мешканцями, підвищувати прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування. Це має суттєве значення для підтримки розвитку демократії, в тому числі під час повномасштабного вторгнення.

Для оцінки стану залучення мешканців до процесів відновлення та розвитку в територіальних громадах Центр розвитку інновацій спільно з Проєктним офісом DREAM ініціював розробку Показника участі. Результати оцінки будуть представлені на Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024). Також результати показника будуть поширені серед представників центральних органів влади, громадськості та міжнародних організацій.

Показник стане індикатором розвитку демократичних процесів на місцевому рівні в умовах відновлення та розвитку. Це дасть можливість міжнародним партнерам, органам влади, громадськості та бізнесу об'єктивно оцінити рівень залучення громадськості до прийняття рішень й доцільність витрачання коштів на потреби громади.

Якщо ваша громада ще не взяла участь в оцінці, Центр розвитку інновацій запрошує заповнити онлайн-форму за посиланням до 24 травня 2024 року включно: https://forms.gle/fY9KRuXidhmdr3jeA

Від однієї територіальної громади очікується одна консолідована відповідь.

Переглядів: 257
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: участь громадян
Читайте також: