Відбувся семінар для активу місцевого самоврядування у Томаківському районі

Офіс реформ у Дніпропетровській області та консультанти проекту АМУ "ПУЛЬС" провели семінар для активу місцевого самоврядування у Томаківському районі.

Згідно Перспективного плану формування територій громад Дніпропетровської області органи місцевого самоврядування Томаківщини планують реалізувати модель район-громада. І за оцінками експертів, і на думку місцевих фахівців така модель є найбільш продуктивною в умовах децентралізації влади.

Під час семінару виникло зрозуміле запитання від сільських голів - що ж буде з нашими колективами? Влучну відповідь на таке запитання надала голова Томаківської районної ради Наталія Скрипченко:" В об'єднаній громаді роботи хватить усім, хто хоче працювати!" А роботи буде дійсно багато - про це говорили і керівник відділу земельних ресурсів, аргументуючи збільшені повноваження громади у порівяннні з сьогоднішніми правами органів місцевого самоврядування, і аграрії, які хочуть, щоб податки з їх підприємницької діяльності не розчинялися у державному бюджеті, а залишались на цій території, і самі сільскі голови, які прекрасно розуміють, що необхідно використати історичний шанс посилення можливостей, який врешті-решт з'явився у місцевого самоврядування. 

Директор офісу реформ Олена Тертишна детально зупинилася як на етапах формування спроможної територіальної громади, так і на формуванні її управлінсько-господарського потенціалу. 
Результатом проведеного семінару стало рішення Томаківської селищної ради ініціювати питання створення спроможної територіальної громади на теренах району з центром в селищі Томаківка.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...