Доброславська громада закладає фундамент для сталого розвитку території
Доброславська громада закладає фундамент для сталого розвитку території

Доброславська громаді Одеської області за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провела стратегічну сесію з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території.


Понад 100 представників місцевого самоврядування, комунальних підприємств, закладів освіти, культури, охорони здоров'я, громадського сектору, суміжних територіальних громад, депутатів селищної та районної рад, представників обласної та районної адміністрацій, бізнесу та молодіжних організацій зібралися разом, щоб поділитися своїми ідеями та баченням майбутнього громади.

Доброславська громада запустила процес збору пропозицій після прийняття рішення про розроблення комплексного плану просторового розвитку території у жовтні 2023. Наступним етапом є обговорення вже напрацьованих планувальних рішень разом з представниками різних спільнот громади. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надав експертну підтримку та супровід у підготовці необхідних документів, зборі вихідних даних, формуванні майбутнього плану та, зокрема, проведенні важливого етапу – громадського обговорення перших напрацювань під час стратегічної сесії.

Вячеслав Голинський, керівник Одеського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», зазначив:

«Доброславці одними з перших в області прийняли нову стратегію розвитку. Ці зусилля закладають надійний фундамент до сталого розвитку території, до гармонізації документації стратегічного, просторового, економічного та бюджетного планування. Таке системне бачення дозволить впевнено рухатися вперед».

 

 

Людмила Прокопечко, голова Доброславської територіальної громади, прокоментувала:

«Комплексний план просторового розвитку – важливий стратегічний документ, який має бути в кожній громаді. Він допоможе оцінити потенціал, збалансувати ресурси громади та покаже, як вірніше ними розпоряджатися, впорядкує хаотичні рішення у короткостроковому та довгостроковому плануванні. Підтримку, яку надає нам сьогодні Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», неможливо переоцінити».

 

 

Наступним кроком стане опрацювання результатів стратегічної сесії членами робочої групи Доброславської громади та фахівцями Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та врахування їх у майбутньому Комплексному плані просторового розвитку.

Переглядів: 818
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: просторове планування
Читайте також: