Бучанська громада впровадить концепцію «Смарт Сіті» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
Бучанська громада впровадить концепцію «Смарт Сіті» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

7 лютого 2024 року Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розпочав партнерство з Бучанською громадою Київської області для реалізації концепції «Смарт Сіті». Голова Бучанської громади Анатолій Федорук та Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам підписали Угоди про наміри.


«Буча, яка стійко, як Фенікс, постає з попелу, довела свою здатність стати лідером позитивних змін, незважаючи на руйнівний напад на місто та його жителів. Буча швидко відбудовує свою інфраструктуру та громаду, використовуючи інновації та технології. Метою інтегрування технологій в концепцію «Смарт Сіті» є покращення якості життя, безпеки, муніципальних послуг, дієвості та прозорості. Розумна інфраструктура, датчики та цифрові рішення можуть перетворити Бучу на ефективне, життєздатне місто з хорошим сполученням. Використовуючи дані та їхні зв’язки між собою, місто може оптимізувати транспортні мережі, мережі електро- та водопостачання, управління відходами, а також послуги громадської безпеки, що призведе до покращення якості життя його мешканців. Сьогоднішній день є початком шляху міста Бучі до відновлення та розвитку. Ми з приємністю підписуємо цей меморандум про порозуміння, який представляє поєднання досвіду, ресурсів та готовності перетворення Бучі на розумну та життєздатну громаду, — сказав Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам.

 

 

«Першим етапом реалізації концепції «Смарт Сіті» у Бучанськиій громаді визначили напрямок комунальної сфери: будуть оцифровані усі водогони та тепломережі. Окремо будуть оптимізовані ланцюги збору побутових відходів. Окрім того, громада отримає цифрові укриття — вони будуть автоматично відкриватися як тільки буде сигнал повітряної тривоги. Згідно проєкту у громаді буде встановлено більше двох сотень камер спостережень. Це не тільки безпековий компонент, а й комунальний — можливість першим визначати, де потрібна сервісна служба. Уся ця інформація надходитиме в сервісний хаб, де дані будуть цілодобово моніторитися працівниками окремого підрозділу — на базі КП «Бучанська агенція регіонального розвитку», — зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

 

 

З 2021 року Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» співпрацює з 101 громадами у 11 областях, зокрема у Львовській, Одесській, Полтавській, Рівненській, Волинській, Закарпатській, Житомирській, Сумській, Чернігівській, Харківській та Миколавській. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає Уряду України подальшому просуванню та впровадженню реформи децентралізації шляхом зміцнення ефективності надання послуг місцевим самоврядуванням та його підзвітності перед громадянами.

Переглядів: 656
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: