Вже три водонапірні башти встановили на Харківщині з початку року за підтримки Швейцарії

 

Відновлення інфраструктури водопостачання в областях, які постраждали і продовжують отримувати ушкодження внаслідок російської агресії, залишається одним з беззаперечних пріоритетів для громадської організації «ДЕСПРО» та партнерських швейцарських організацій Helvetas та Skat Consulting Ltd, у рамках виконання проекту «Підтримка відновлення України».


Наразі в Роганській територіальній громаді, що на Харківщині, встановлено вже три водонапірних башти на місці пошкоджених або знищених російською артилерією. Таким чином, стабільним доступом до якісної питної води забезпечено вже більше 1 600 мешканців громади.

Водопостачальна інфраструктура відновлена із новими параметрами якості, що значно переважає показники, закладені у радянські часи. Співробітництво з органами місцевого самоврядування та місцевим комунальним підприємством, а також сучасні технології, застосовані під час будівництва об’єктів, дали можливість суттєво підвищити продуктивність та надійність системи загалом.

За словами експерта ГО «ДЕСПРО» Вячеслава Сороковського, відтепер, зокрема завдяки підсиленню конструкцій фундаменту та збільшенню об'єму та висоти башт, навіть споживачі у  найвіддаленіших куточках мережі будуть забезпечені стабільним тиском в системі водопостачання.

На цей час, в межах проекту «Підтримка відновлення України» у 7-ми громадах на Харківщині реалізується 16 різних ініціатив з ремонту та модернізації водопостачання та водовідведення, частина робіт – ще у стадії виконання.

 

 

Також нагадаємо, що в липні цього року, на Харківщині, в межах проекту Швейцарської гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії, за технічної підтримки ГО «ДЕСПРО» повністю замінили магістральний водогін в селі Елітне - 2,7 км, пошкоджений внаслідок артилерійських ударів з боку російських військ. Громада отримала труби і фурнітуру для відновлення системи, а роботи з перепрокладання мережі комунальне підприємство виконало власними силами. Детальніше про це.


Проект "Підтримка відновлення України" реалізується в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity та SDC та виконання робіт консорціумом, до складу якого входять організації Helvetas, ГО «ДЕСПРО», Skat Consulting Ltd.

Проект реалізується у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування в партнерських громадах Київської, Харківської, Тернопільської та Івано-Франківської областей та включає в себе напрямки відновлення помешкань ушкоджених внаслідок війни, покращення умов життя внутрішньо-переміщених осіб,  забезпечення стабільного доступу до якісного водопостачання та створення просторів для відновлення ушкоджених об’єктів на засадах циркулярної економіки.

Переглядів: 233
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: водопостачання
Читайте також: