Куп’янська, Чугуївська та Печенізька громади побраталися з містами США
Куп’янська, Чугуївська та Печенізька громади побраталися з містами США

Куп’янська громада співпрацюватиме з округом Девіс, Чугуївська - з містом Клірфілд, а Печенізька - з містом Ван’ярд американського штату Юта. Меморандуми про встановлення побратимських відносин три громади Харківщини укладали під час зустрічі в Києві.

Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

«Пряма співпраця на рівні громад показує свою ефективність як у напрямку усунення наслідків збройної агресії, так і в питаннях спільного розвитку бізнесу, інфраструктури тощо. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва задля відновлення Харківщини», - зазначив Євген Іванов.

Також у зустрічі взяв участь народний депутат України Олексій Красов, представники бізнесу Харківщини та штату Юта. Підприємці обговорили можливість розробки спільних проєктів та подальшу взаємопідтримку.

«Меморандуми про побратимські відносини – це важливий крок до взаємного розвитку. Напрямки співпраці можуть корегуватися та змінюватися. Переконаний, з часом їх буде більше», - зазначив народний депутат України Олексій Красов.

Планується, що міста-побратими розроблятимуть та впроваджуватимуть проекти, які приносять взаємну вигоду в напрямках чистої енергетики, економіки, агросектору та цифровізації. Одночасно партнери сприятимуть відбудові громад Харківщини.


Нагадаємо, у жовтні народні депутати України, представники Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, органів державної влади, місцевого самоврядування та їх асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експерти обговорили особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві. Особливу увагу учасники приділили законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві» (№9450). Керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода звернувся з пропозицією до народних депутатів України передбачити в законопроекті № 9450 фінансову підтримку для розвитку мережі міст-побратимів.

За даними ГО «Товариство дослідників України», в 2023 році 356 громад налагодили партнерство з 1457 муніципалітетами 61 країни.

Дізнатися більше про діяльність Регіональних офісів міжнародного співробітництва - ТУТ

Переглядів: 327
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: