«Що ближче ми з вами, то далі від реалізації божевільної мети путіна», - Президент України на німецько-українській конференції муніципальних партнерств
«Що ближче ми з вами, то далі від реалізації божевільної мети путіна», - Президент України на німецько-українській конференції муніципальних партнерств

Протягом 2022-2023 років вдвічі збільшилася кількість муніципальних партнерств, партнерств між громадами України та Німеччини.


Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час промови на шостій німецько-українській конференції муніципальних партнерств, що проходить в Лейпцигу.

«Я хочу відзначити, що після візиту торік в Україну Президента Штайнмаєра нам вдалося вже майже вдвічі збільшити кількість міжміських партнерств. Сьогодні ми маємо 190 таких партнерств. Є вже й шість міжрегіональних партнерств. Є й патронат Німеччини над відновленням Чернігівської області. І я дякую всім, чиї зусилля наповнюють конкретним змістом наші партнерства», - сказав Володимир Зеленський.

Він висловив вдячність містам і громадам - Айхенау, Аугсбург, Бергіш-Гладбах, Вальдкірх, Ганновер, Ерланген, Єна, Дрезден, Кельн, Леверкузен, Нюрнберг, Потсдам, Швайнфурт та іншим за допомогу українським громадам.

«Цілком конкретно допомагають: генератори та інше обладнання, яке рятує від наслідків російського терору, пожежні машини, автобуси, інша техніка для наших громадян. Разом із німецькими компаніями створені модульні містечка для переселенців, чий дім був знищений бойовими діями. Є спільна робота з німецькими містами, компаніями та фондами з модернізації енергетичних спроможностей у регіонах України. Я дуже дякую вам за це!»

Володимир Зеленський висловив певність, що представники українських міст можуть вказати й на можливості для спільної економічної роботи, які є зараз в Україні. Не тільки у відбудові того, що було зруйноване через агресію росії, а й у створенні нових підприємств, нових продуктивних історій.

«Я вірю, що відносини між Україною та Німеччиною стануть однією з найнадійніших опор усієї Європи. Безпековою, економічною, соціальною опорою. І особливо тоді, коли Україна стане повноправною частиною Європейського Союзу. І я пишаюся всіма прикладами нашої співпраці та щиро бажаю успіху всім вам у розвитку відносин між містами, між регіонами, між самоврядуванням наших країн. Що ближче ми з вами – Україна та Німеччина, – то далі від реалізації божевільної мети путіна знищити нормальне людське життя в Україні та в інших країнах-сусідках росії».

Переглядів: 448
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: