Дослідження роботи мобільних ЦНАП і сервісу «мобільний адміністратор» в умовах війни та Порядок функціонування «Виїзного ВРМ»
Дослідження роботи мобільних ЦНАП і сервісу «мобільний адміністратор» в умовах війни та Порядок функціонування «Виїзного ВРМ»

Керівництво громад та ЦНАП 18 громад з 13 областей України взяли участь у міні-конференції «Мобільні рішення для надання публічних послуг: стан, виклики, можливості», присвяченій практичним аспектам роботи «мобільних ЦНАП» різних формацій.


На заході був презентований моніторинг функціонування сервісу «мобільний адміністратор» та моніторинг роботи мобільних ЦНАП в умовах війни, розроблений експертами Проєкту PROSTO.

Громади активно застосовують мобільні рішення для надання послуг. Одне з них - легковий автомобіль підвищеної прохідності та «мобільна валіза». Враховуючи важливість наближення адміністративних та інших публічних послуг до мешканців, особливо в умовах кризового реагування, експерти Проєкту PROSTO розробили Порядок функціонування такого «Виїзного ВРМ», який було представлено та обговорено на міні-конференції. Під час роботи над документом експерти врахували вже наявну практику функціонування мобільних рішень в громадах та їх ЦНАП з різних областей України, включно з деокупованими територіями, а також напрацювання інших проєктів міжнародної технічної допомоги.

Цей Порядок врегульовує такі питання як місце надання послуг (адміністративні та інші будівлі, місце проживання/перебування мешканців, місце обстеження пошкоджених/зруйнованих об’єктів), варіанти та можливості ширшого використання обладнання «Виїзного ВРМ» для задоволення прав та інтересів мешканців тощо. У документі також напрацьовані пропозиції змін до підзаконних актів щодо надання більшої гнучкості для застосування мобільних рішень для надання публічних послуг. Порядок функціонування «Виїзного ВРМ» дасть можливість громадам ще краще застосовувати мобільні рішення для наближення послуг та ефективніше використовувати авто й обладнання.

Також на заході Бобровицька та Барвінківська громади отримали авто та обладнання для надання послуг у форматі «Виїзний ВРМ». Загалом дев’ять громад отримали такий вид підтримки від Проєкту у 2023 році.

Переглядів: 575
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: