Дмитрівська громада на Кіровоградщині робить хліб зі смаком дитинства

Понад 30 років тому в Дмитрівській громаді була власна пекарня. Аромат свіжоспеченого хліба розносився Дмитрівкою і створював особливий затишок. Але внаслідок реформ у народному господарстві пекарня припинила своє існування… Відтоді громада мріяла відродити цю справу. І нарешті мрія громади здійснилась.


Завдяки родині Кущових, підтримці місцевої влади та допомозі від Програми USAID DOBRE. Хлібопекарню назвали «Смак дитинства» і виготовляють справжній хліб без домішок, барвників чи хімікатів. Завдяки новоствореному виробництву місцеві аграрії отримують доступ до послуг кооперативу, а переробка зерна та виробництво власного хліба збільшують додану вартість зернових.

Як Дмитрівській громаді на Кіровоградщині вдалося сворити кооператив та як працює пекарня зараз – дивіться у відеоролику.

 

 

Відео створено в партнерстві з ШоТам? на замовлення Українського кризового медіа-центру в межах Програми USAID DOBRE. Серія відео розповідає про те, як громадам заробляти та максимально використовувати всі можливості.

Переглядів: 1721
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: розвиток бізнесу
Читайте також: