Сьогодні за участі голови обласної ради Михайла Загородного відбулася чергова нарада з головами об’єднаних територіальних громад та районних рад

Учасникам наради директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич розповів про особливості проведення медичної реформи в об’єднаних територіальних громадах, зокрема, щодо функціонування центрів первинної медико-санітарної допомоги в ОТГ і за рахунок якого бюджету у цих закладах надаватимуться медична допомога мешканцям громад. 

Директор Офісу реформ Сергій Яцковський поінформував про порядок надання субвенцій на розвиток інфраструктури для об’єднаних територіальних громад. 

Про ліквідацію сільських, селищних рад за умови наявності комунального майна, проблеми і шляхи їх вирішення розповіла Світлана Лисюк, начальник відділу реєстраційної служби Головного управління юстиції в області. 

Експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сейтосманов проаналізував ситуацію з мережею загальноосвітніх закладів в ОТГ. 

Кожен з доповідачів також відповів на численні запитання присутніх. 

Підбиваючи підсумки наради, Михайло Загородний зазначив: «Хмельниччина є флагманом процесів децентралізації в Україні. Тому напрацьованих варіантів нам ніхто не запропонує. Єдиний шлях – об’єднати зусилля громад, офісу реформ та центральних органів влади задля вироблення найоптимальніших та найефективніших шляхів формування самодостатніх і перспективних територіальних громад».

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Сайт Хмельницької обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...