Діагностика системи місцевого оподаткування – аналітичний звіт
Діагностика системи місцевого оподаткування – аналітичний звіт

Автори: 
Костянтин Швабій, Тетяна Богдан, Михайло Джус,
Тетяна Кощук, Надія Новицька, Микола Пасічний, Ігор Онищук, Юлія Остріщенко


У дослідженні, проведеному Growford Institute за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», експерти шукають шляхи зміцнення фінансової спроможності органів місцевого самоврядування.

Цей аналітичний звіт містить результати діагностики системи місцевого оподаткування України, в якій ключове місце займає податок на майно. Зокрема, експерти Growford Institute розглянули міжнародний досвід оподаткування майна з акцентом на східноєвропейські країни та провели аналіз тенденцій розвитку і фіскальної ефективності місцевих податків і зборів, а також визначили рівень і фактори соціально-економічної диференціації регіонів України.

На основі проведених глибинних напівструктурованих інтерв’ю з представниками органів місцевого самоврядування територіальних громад та співробітниками ДПС України здійснено характеристику сучасного стану, проблем та напрямів підвищення фіскальної ефективності системи місцевого оподаткування, в тому числі в частині адміністрування місцевих податків.  Експерти оцінили податковий розрив із податку на майно за ключовими складовими: нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плата за землю.

Ознайомитись із аналітичним звітом можна за цим посиланням (PDF 4,5 МБ).

Приєднані файли:
Переглядів: 3184
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: бюджет
Читайте також: