Гніванська громада та Колоньо-аль Серіо реалізовуватимуть спільні проєкти
Гніванська громада та Колоньо-аль Серіо реалізовуватимуть спільні проєкти

Гніванська громада (Вінницька область) та муніципалітет Колоньо-аль Серіо (Італія) підписали угоду про побратимство.


Про це повідомляє офіційний сайт Гніванської територіальної громади.

В рамках співпраці між муніципалітетами передбачено обмін досвідом та реалізація спільних проєктів.

«Найголовніша мета такого партнерства - формування в мешканців європейських країн правильної позиції на основі правдивої інформації. Більшість італійців розуміють необхідність допомоги, яку світова спільнота надає Україні для боротьби з ворогом. А також вони розуміють, що наші герої захищають не тільки Україну, але і Європу від терористичної росії, – прокоментував Гніванський міський голова Володимир Кулешов.


Нагадаємо, 19-20 квітня в Україні за організації Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України пройшов Міжнародний саміт міст та регіонів, одним із завдань якого стала консолідація міжнародної спільноти місцевих та регіональних влад в підтримці України. Тільки в рамках Саміту було підписано 11 різних документів щодо міжнародного міжмуніципального та міжрегіонального співробітництва. Також в ході Міжнародного саміту міст та регіонів представники місцевого самоврядування України та близько трьох десятків країн світу, а також найвищі посадові особи України в присутності високих представників Конгресу місцевих та регіональних влад, Ради Європи, Європейського комітету регіонів задекларували готовність спільними зусиллями допомагати в розбудові мирного, демократичного та заможного майбутнього, сприяти становленню всеосяжного справедливого та сталого миру в Україні для забезпечення міжнародної безпеки й стабільності всього світу.

«Децентралізація» також нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Переглядів: 1192
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: