Закон про вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Криму набув чинності
Закон про вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Криму набув чинності

7 вересня 2023 року набув чинності Закон №3334 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим (законопроект №9548).


Нагадаємо, закон передбачає такі основні зміни:

  1. Вже зараз впровадити нове районування на півострові на основі 10 районів, затверджених Верховною Радою України в 2020 році (замість колишніх 14 районів і 11 «міст республіканського значення Автономної Республіки Крим»). Це дозволить Уряду вже зараз перезавантажити місцеві органи виконавчої влади (раніше ця норма набувала чинності з моменту деокупації).
  2. Надати Уряду повноваження вже зараз затвердити на території Криму тимчасові територіальні громади, на основі яких можна буде утворити широку мережу військових адміністрацій. Які і стануть в основі управління на перехідний період після деокупації.
  3. Повернути історичні кримськотатарські назви населеним пунктам Криму.

Як повідомлялося, 5 вересня 2023 року Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Читати на тему: Таміла Ташева: «Після звільнення Криму треба буде деокупувати свідомість його жителів»

 

Переглядів: 1064
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: АТУ
Читайте також: