Програма Президента з відновлення громад набирає обертів у Херсонській області

У селі Благодатівка Калинівської громади Херсонської області, яке включено до програми Президента України з відновлення постраждалих від російської агресії громад «Пліч-о-пліч», тривають роботи з відбудови.


Про це в своєму телеграм-каналі повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

«В рамках ініціативи Президента «Пліч-о-пліч» бригади робітників з Волині приїхали в Благодатівку, щоб відбудувати село. Вже тривають роботи. Це – заміна вікон, дверей, даху, покрівлі та інше. Важливо закінчити роботи до холодів», - написав Олексій Кулеба.

За його словами, в Херсонській області працюють майже 400 людей з 15 регіонів України, щоб відновити пошкоджені села.

«Вдячний регіонам та громадам, які підставили плече допомоги. Це тільки початок. Важливо, що вже стартує друга черга пілотного проєкту – це ще 50 населених пунктів Херсонської області, які увійшли до ініціативи «Пліч-о-пліч». Наша мета - допомогти кожному і кожній. Тільки разом, обʼєднуючи зусилля, повернемо життя у громади», - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

 

 

«Пліч-о-пліч» – це ініціатива Президента України щодо відновлення населених пунктів на рівні громада-громаді або регіон-регіону. Фінансування відновлення населених пунктів Херсонщини здійснюється за рахунок обласних і місцевих бюджетів, кошти державного бюджету поки не залучаються. «Пліч-о-пліч» – це частина проєкту ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.

Переглядів: 2264
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: історії війни
Читайте також: