«Бюджет – це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, кожної громади», - Володимир Зеленський
«Бюджет – це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, кожної громади», - Володимир Зеленський

Українські воїни та весь наш народ мають відчувати, що українські громади вважають оборону саме першим пріоритетом.


Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбулося в Івано-Франківську.

На порядку денному засідання були три теми: енергетика й захист енергетичної інфраструктури України від російських ударів; міжнародна політика, реалізація Української формули миру та підготовка до Глобального саміту миру, гарантії безпеки для нашої держави й початок переговорів про вступ у Європейський Союз; бюджетні видатки на державному та місцевому рівнях.

Щодо бюджетних видатків Володимир Зеленський акцентував, що бюджет – це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, кожної громади. І зараз перший пріоритет усюди в Україні – це оборона.

«Українські воїни та весь наш народ мають відчувати, що українські громади вважають оборону саме першим пріоритетом, як це я сьогодні зазначив. Всі ви бачите пріоритети й потреби бойових бригад, інших наших підрозділів, у яких служать воїни з ваших громад, із кожного міста й села України», – сказав Глава держави.

Другий пріоритет, за словами Президента, – це соціальна стійкість України, кожного міста й громади, захист нормального життя кожної людини.

У засіданні Конгресу безпосередньо взяли участь 98 членів Конгресу, онлайн – іще понад 1500 учасників. Загалом – 93% від його складу.

Серед запрошених гостей були Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн,  Генеральний Секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Матьє Морі, помічник Державного секретаря США з енергетичних питань Джеффрі Паєтт, Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та інші посли Великої Сімки.

Переглядів: 1290
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: Конгрес місцевих та регіональних влад
Новини з Конгресу: євроінтеграцію підсилять інституційно
Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти
«Маємо надзвичайно переконливі результати».  Олексій Кулеба підбив підсумки Другого Міжнародного Саміту міст та регіонів
Сильні настільки, наскільки об’єднані: у Київ на Другий Міжнародний Саміт з’їхалися представники іноземних громад
Читайте також: